Examen

Het CBR kent voor de categorie B (personenauto) de tussentijdse toets (TTT) en het praktijkexamen.

Tussentijdse toets

Op ongeveer tweederde van je rijopleiding kun je er voor kiezen om, in samenspraak met je rij-instructeur, een tussentijdse toets (TTT) aan te vragen. De tussentijdse toets is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen, vrijstellingen te verdienen voor bijzondere verrichtingen en eventuele nervositeit weg te nemen. Deze toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR. ‘Vier op de tien kandidaten maken momenteel gebruik van een tussentijdse toets. Hun slaagkans neemt met liefst vijftien procentpunten toe, leert de ervaring.’. (zie website CBR).

Praktijkexamen

Het praktijkexamen wordt afgenomen bij het CBR in Alkmaar. Hierbij neem je de officiële uitnodiging, een geldig identiteitsbewijs, het formulier ‘zelfreflectie’ en eventueel het adviesformulier van de tussentijdse toets mee.

Machtiging

Voor het aanvragen van een tussentijdse toets of een praktijkexamen moet je je rijschool machtigen. Dit doe je op de website van het CBR bij ‘mijn cbr’. Hiervoor heb je je DigiD inlogcode nodig. Bij ‘opleider’ vul je het nummer in van autorijschool Van der Weijden. Het CBR-rijschoolnummer van autorijschool Van der Weijden is: 1861H0.